Image
Image
Image 

 

 

 

Patienten zeggen:

Overigens is het niet te doen om alle goede resultaten op deze pagina weer te geven . Geloof me , het zijn er vele . Natuurlijk kan ik niet iedereen zo goed helpen . Het succes percentage is echter uitzonderlijk hoog ! Tenslotte wil ik beoordeeld worden op mijn resultaten . Door u als patiënt en door niemand anders !

Kalk schouder 

Beste Tobias,

Je hebt mij gevraagd een review te schrijven, dit doe ik met alle plezier . Want het resultaat is voor mij zeer positief,zeker gezien mijn voor geschiedenis .

Nu heb ik voor ongeveer 5 jaar geleden ook aan mijn rechter schouder een verkalking gehad. Hiervoor heb ik 3x (!!) een barbotage (= operatief uitzuigen van kalk ) gehad met alleen tijdelijke verbeteringen. Uiteindelijk ben ik daar door een orthopeed aan geopereerd, met als resultaat 7 maanden revalidatie !

Dat was voor een  zelfstandige met een klussen bedrijf een pijnlijke operatie, ook in de portemonnaie.

Afgelopen zomer begon mijn linker schouder pijnklachten te geven. Ik heb er nu geen gras over laten groeien en meteen een barbotage aangevraagd . Echter met geen enkel resultaat . Ik hoorde van een collega dat hij met shockwave behandeld was. Ik ben op internet gaan surfen en kwam jouw naam tegen met goede resultaten .

Ik ben de behandeling bij jou begonnen onder het motto "baat het niet dan schaadt het niet " 

Afgelopen najaar heb je mij 5 x behandeld en daarna met interval nog een paar keer . Met je dwingende adviezen naar huis gegaan . Bij mij verdwenen de klachten snel en ben momenteel pijnvrij!!

Ik ben blij dat ik de behandeling bij Tobias Meylink Shockwave gedaan heb,want ik keek al erg op tegen een nieuwe operatie. Kan ik iedereen aanraden. Hij is echt een specialist op shockwave-fysiotherapie gebied.

Tobias, bedankt zover.

met vriendelijke groet,

Arjan Timmerman , Wilp 2018 

 

 

 

 

 

 

Kalk Schouder

Al meer dan 10 jaar rondgelopen met pijn in de nek en rechter schouder waardoor ook een frozen shoulder ontstond.

Fysiotherapie, een aantal injecties en daar moet je het maar mee doen.Altijd opletten met sjouwen,tillen , poetsen etc . en absoluut niet op de schouder kunnen slapen.. Op een inloopdag van het ziekenhuis hebben ze een echo van de schouder gemaakt, conclusie 'kalkschouder'. Als ik daar vanaf wilde moest ik me maar melden voor een ingreep, barbotage, wat ik niet zag zitten. Dus doormodderen maar weer, tot het afgelopen juli, na een verkeerde beweging helemaal mis was. Enorme pijn in de schouder,bovenarm, elleboog, onderarm tot in de hand. De krant vasthouden was al vreselijk pijnlijk. Steeds weer pijnstillers met alweer fysio, wat dus niet hielp . Toen ten einde raad gezocht op internet en de shockwave gevonden. Een kennis adviseerde om naar Tobias Meylink te gaan , omdat hij veel ervaring heeft. Afspraak gemaakt en ja de echo wees artrose uit maar ook een enorme hoeveelheid kalk..

En dan, ik kon het haast niet geloven. Na de tweede behandeling was die verschrikkelijke pijn gewoon weg!Daarna nog twee keer geweest, toen gestopt en tot op heden is de pijn nog steeds weg. Ik kan sinds jaren ook weer op die schouder liggen.

Egr blij met dit resultaat!

Margriet de Wilde, Deventer 2017

 

Hielspoor 

Ik had al een aantal jaren last van de onderkant van mijn linker voet in de voetboog en in mindere mate de achillespees. In verband met holvoeten droeg ik zooltjes ,die ik om de zoveel jaar verving,maar de laatste jaren bleef ik last houden ook na vervangen van de zooltjes .

Niet alleen heb ik tevergeefs zooltjes vervangen. Ook heb ik fysiotherapie en osteopathie geprobeerd zonder resultaat.

Tenslotte heb ik in mijn woonplaats Brussel shockwave geprobeerd in het ziekenhuis. Ook dat hielp niet. Wat mij aan die shockwave behandelingen stoorde was de te algemene behandeling door een fysiotherapeutdie shockwave "erbij" deed,maar naar mijn gevoel niet precies wist wat hij deed. Na een zoektocht op internet kwam ik terecht bij Tobias Meylink Shockwave. Wat mij aansprak was zijn specialisatie op het gebied van shockwave. Hoewel een flink eind rijden heb ik een afspraak gemaakt. De belangrijkste reden voor mij was dat Tobias zelf de behandeling in een hand houdt. Hij doet de intake ,de echo en bespreekt die met je en start de behandeling . De behandeling bij Tobias in combinatie met de oefeningen en de zolen ,die Tobias heeft aangeraden, hebben gezorgd voor een aanzienlijke verbetering. Mijn klachten zijn nagenoeg verdwenen.

Olaf Schneider, woordvoerder Europees Parlement te Brussel, 2017 

 

Achillespees

 Hallo Tobias,

Het gaat erg goed en ik ben blij ,dat ik contact met je hebt gezocht!!

Na jarenlange klachten aan beide achillespezen had ik de hoop opgegeven ooit nog pijnvrij te zijn . Diverse fysiotherapeuten, sportartsen , dry needling behandelingen, foto's en MRI in het ziekenhuis gevolgd door cortisonen injecties. Heel veel heb ik er aan gedaan om pijnvrij te kunnen zijn. Niets hielp mij (definitief) af van mijn klachten. Mijn geliefde sport - voetbal- heb ik er door vaarwel moeten zeggen.Na enige tijd te hebben berust in de wetenschap niet meer te kunnen sporten, werd ik gewezen op Shockwave therapie .

Ik heb me verdiept in de therapie en mede door de positieve ervaringen van ervarings deskundigen heb ik besloten om contact op te nemen met Tobias Meylink Shockwave therapeut .Dat ik vanuit de kop van Noord-Holland 320 km per achillespees af moest leggen weerhield mij er niet van om naar Twello af te reizen.. Met heldere en duidelijke uitleg heb ik mij aan de adviezen van Tobias gehouden. Gedisciplineerd zijn oefenschema uitgevoerd en shockwave ondergaan . Inmiddels heb ik de sportschool vaarwel gezegd en loop ik 3x per week 20 minuten buiten hard , zonder problemen . Tobias bedankt voor je betrokkenheid,deskundigheid en bevlogenheid!!

Martijn Gootjes , 2017

Winkel ( bij Den Helder ) Noord-Holland 

 Heupklachten

Beste Tobias, Excuus voor mijn late reaktie,maar stuur ik je alsnog mijn review voor op je website . Ik heb nu helemaal geen heupklachten meer. Ik ben weer 3x perweek aan het hardlopen en heb zelfs de Roparun goed kunnen lopen waarbij ik zo'n 60 km in 48 uur heb afgelegd....wat een geweldige ervaring was dat!

Ben dus superblij met de therapie die je gegeven hebt 

Al enige tijd liep ik met een hardloop blessure. Na maanden van het kastje naar de muur gestuurd te zijn,kwam ik er achter dat ik een pees ontsteking aan mijn heup had. Volgens de fysiotherapeut lag het te diep voor reguliere shockwave therapie en kon ik het hardlopen voorlopig wel vergeten.

Na speurwerk op internet kwam ik bij Shockwave Tobias Meylink terecht, met het idee 'baat het niet dan schaadt het niet". Echter na 5 behandelingen Shockwave was ik volledig van mijn klachten af. Ik heb me exakt gehouden aan het opbouw schema van Tobias en dat heeft voor mij echt wonderen verricht. In februari was mijn eerste sessie en in juni heb ik de Roparun gelopen. Geweldig !!

Jantine Kraai , Garderen 2017 

 

 Kalk in Achillespees aanhechting

Mijn achillespees blessure begon december 2015. Toen is ook mijn pijnlijke hamstring door een fysiotherapeut behandeld. Als bijbehandeling raadde hij me aan met pilatus oefeningen te beginnen . Moest veel op blote voeten oefenen. Mijn achillespees begon op te spelen . Hij wilde dit verhelpen met dry needling en de bekende trap oefeningen. Hielp niet .

In april 2016 naar het Paramedisch Centrum gegaan voor shockwave therapie.  5 behndelingen gehad die erg veel pijn deden. Ben er maar mee gestopt. het had totaal geen effekt . Naar de huisarts , verwijzing sportarts Papendal. De zg "Achilles pees polikliniek ". Ook daar ondanks dry needling , oefeningen en diepe kuit massage niet genezen . In oktober naar orthopeed . Kon ook niets voor mij betekenen.

Op aanraden van een trainer van de atletiek vereniging waar ik train een afspraak gemaakt bij Tobias Meylink Shockwave. Ik was hier huiverig voor omdat ik bij eerdere shockwave behandeling in Zutphen slechte ervaringen heb opgedaan . Dat was eind november 2016. Hij begon met een helder intake gesprek en het maken van een echo . Hij wilde mij alleen behandelen als ik strikt zijn adviezen opvolgde . Daar was geen woord chinees aan . Zijn benadering en behandeling is totaal anders dan die de vorige therapeuten .

Na 2 behnadelingen ging het al een stuk beter met de achillespees . 6 februari mocht ik eindelijk buiten lopen-met een grijns van oor tot oor ! Vanaf half april loop ik 5 km pijnvrij. Anderhalf jaar later dus . Was ik maar eerder naar Tobias gegaan !

Hans Dijk , Zutphen, 2017 

Hielspoor

De hielspoor specialist Tobias Meylink,doet zijn naam echt eer aan. Ik liep al meer dan een jaar met klachten onder mijn hiel ! Veel therapeuten bezocht , resultaat bleef uit .

Via zijn zoon , internationale top sport roeier Boaz ( brons rio holland acht 2016), ben ik in contact gekomen met Tobias Shockwave. Diagnose gesteld en met discipline zijn behandel traject in gegaan. Na 5 behandelingen zover dat ik hardlopen kon opbouwen. Pijn blijft weg .

Hij is vakkundig,snel en duidelijk. Voor iedereen een aanrader die met hielspoorklachten kampt !

Thijs Geurts , Topsport masseur van de nationale baan wielrennerploeg , de nationale atletiek ploeg  en van de nationale roeiploeg. Utrecht, 2017

 

 

Achillespees

Vreemd,dat diverse artsen waaronder die van orthopedie mij niet naar Shockwave Tobias meylink in Twello sturen . Maar ze sturen mij wel naar een standaard fysiotherapeut die shockwave erbij doet in Deventer . Zonder resultaat. Bijna een jaar met pijn gelopen . Ben nu 5 keer behandeld bij Tobias de vakman en met goed resultaat. Geweldig ik kan mij weer goed verplaatsen.

Paul Diepenmaat, Deventer, 2017 

Hielspoor

Ongeveer 4 jaar geleden had ik Tobias leren kennen vanwege een achillespees blessure. Daar hielp hij mij in 5 behandelingen vanaf,zodat ik het hardlopen gelukkig weer kon oppakken.

Helaas kreeg ik in 2016 last van hielspoor. Omdat ik niet zo snel naar een therapeut loop en altijd denk dat het vanzelf weer overgaat, liep ik "vrolijk" door. Tot ik in september niet meer kon lopen van de pijn ... eigen schuld dus .Toch maar naar Tobias gebeld. Na 4 behandelingen nergens meer last van . Geweldig toch ! Tobias bedankt voor je snelle en goede hulp. Ik kan weer hardlopen.

Marjolein Mulderij, Apeldoorn, 2017 

 

 

 

Hielspoo

In april 2015, nadat ik al een jaar met zooltjes van een podoloog rondliep, kon ik bijna niet lopen op mijn linkervoet en overwoog ik om de geplande zomervakantie af te zeggen, omdat ik mijzelf niet een korte wandeling zag maken. Via via op de website van Tobias Meylink Shockwave gekomen heb ik direkt erna een afspraak gemaakt met Tobias. Iemand die zo lang ervaring heeft moet weten waar hij over praat en zal meer patiënten hebben gezien zoals ik.  Dat gaf vertrouwen.  Al bij de eerste afspraak was Tobias' zijn vakmanschap duidelijk. Goed onderzoek en analyse en geen valse beloften dat het simpel kon worden opgelost.

Een traject ingegaan met shockwave behandelingen. In Deventer nieuwe orthopedische(!!)  zolen aan laten meten (ook vakwerk). En zo kon ik toch beginnen aan onze vier weken USA . Daarna af en toe controle . ik kon mijn gewone schoenen weer aan. Iets dat ik in april 2015 niet voor mogelijk had gehouden.

Tobias, hartelijk dank voor je ondersteuning en professionaliteit.

Yvonne Haak- Looye , 2016 Hilversum 

 

 

Kalk Achillespees 

Eind vorig jaar stond ik 's morgens op en kon niet meer op linker voet staan van de pijn.Die was er de vorige avond nog niet. Mijn fysio maakte een echo en zei mij dat er een kalkophoping was aan het eind van de achillespees . Hij had mij enkele keren behandeld en de pijn verdween weer, om in februari weer in alle hevigheid terug te komen . Ik kon slechts zittend de trap af . Dez keer schrok de fysio hevig. De voet was zwaar opgezet ! Hij kon niets meer voor mij doen, maar adviseerde shockwave wat in zijn praktijk niet mogelijk was.

Vervolgens kwam ik bij Tobias Meylink in Twello terecht ( ik verging op dat moment nog steeds van de pijn en kon haast niet lopen). Tobias ondezocht mij en beloofde mij van mijn klachten aftehelpen. De volgende dag zou de pijn al weg moeten zijn. (ja,ja...) . Hij gaf mij oa een paar praktische adviezen, die ik absoluut moest opvolgen. Wat schetste mijn verbazing toen ik de volgende ochtend opstond: pijnvrij!! Ik had daarna nog één shockwave behandeling nodig en hoefde niet meer terug te komen. Wel moet ik mij de eerste maanden aan zijn instructies houden, maar om pijnvrij te blijven heb ik dat er graag voor over. Als dit geen wonder is, komt het er toch dichtbij in de buurt.

Tobias; bedankt!!!

Henk de Waard , Deventer 2016  

Hielspoor

Even een berichtje : , het gaat heel goed met de hielspoor . Ik werk op dit moment al weer 18 uur en kan het staan ook al redelijk goed volhouden . De hakverhoging voor mijn andere geblesseerde enkel was een uitkomst .

Wat een ellende toen ik voor het eerst bij je binnenkwam . "met krukken en tranen " . Ik zag het helemaal niet meer zitten . Was ook bij een andere shockwave therapeut geweest. Dit hielp niet  . Jij doet het zoveel anders .

Al met al wil ik je nog heeeel hartelijk bedanken . Ik heb hier nog een groot pak mars liggen . Want daar ben je zo dol op , haha .

Ik zal het opsturen . Want voorlopig gaat het goed . Maar ik weet je zeker te vinden als het mis dreigt te gaan .

Als ik een wat mindere dag heb denk ik altijd waar ik vandaan kom en hoe ik bij je binnenkwam . En wat me ook goed deed is ,dat je zei ik een bikkel was met een hoge pijn grens . Ik twijfelde zeer aan mijzelf , maar jouw woorden hebben mij heel erg gesterkt . Heel erg bedankt Tobias en groetjes van Marlies .

M Luimes , Varsseveld , 2015 

 

SI gewricht ( verkalking ) 

Sinds 25 jaar heel veel pijn mn bij langdurig lopen . Ontelbare therapiëen laten toepassen . Hielpen soms , maar niet afdoende . Mijn huisarts constateerde kalk op si gewricht en vroeg zich af of shockwave therapie iets zou kunnen verbeteren . Via internet kwam ik bij Tobias Meylink Shockwave terecht in Twello . Tobias was heel duidelijk . Dit zou een (veilig ) experiment worden . Dus resultaat afwachten .

Nou , ik kan zeggen dat ik na 5 behandelingen weer pijnloos kan lopen  en dat wel 2 uur lang !! Dat is me in jaren niet overkomen !

Deze behandeling krijgt van mij een dikke tien !

Tobias , nogmaals hartelijk dank !

Else van Huisstede ( "het wonder van Joppe ") , 2015 , 't Joppe  

achillespees 

Begin 2015 heb ik een achillespees blessure opgelopen  met een potje voetbal . Toen de klachten na maanden en maanden na rust en traditionele fysiotherapie niet verbeterde ben ik op zoek gegaan naar andere vormen van behandeling . Via een bevriende fysio kwam ik bij Shockwave Tobias Meylink in Twello terecht . 

Zijn manier van benaderen van deze blessure stond mij erg aan , diagnose  dmv een echo en daarna behandelplan opstellen en eind datum om naar toe tewerken .

Alles klopte en binnen een gestelde termijn van 7 tot 8 weken was ik weer pijn vrij . Ik kan nu rustig beginnen met opbouwen en pijnvrij sporten .

Top werk Tobias , Klasse !!

Arjan Poll , augustus 2015 ,  Deventer 

achillespees en hielspoor 

2 seizoenen geleden heb ik een achillespees blessure opgelopen tijdens het voetballen en deze in een periode van 7 maanden door 3 verschillende fysiotherapeuten laten behandelen . Helaas bleef de irritatie en pijn aanhouden . Eigenlijk niet wetende hoe ik verder moest ben ik op zoek gegaan op internet . Het verhaal van Tobias Meylink sprak mij het meest aan . Tobias heeft dmv een echo kunnen vaststellen dat mijn achillespees een slechte doorbloeding had en iets was ingescheurd . ( iedere fysio zou een echo apparaat moeten hebben voor een goede diagnose ! ) . Na een aantal behandelingen en het uitvoeren van opbouwend oefenschema was ik eindelijk een keer pijnvrij en na 2 tot drie maanden stond ik weer op het veld.

Kort daarna liep ik en scheurtje op in de peesplaat van mijn voet . Natuurlijk direkt Tobias gebeld . omdat ik er nu wel snel bij was , gingen mijn klachten snel over .

Nu kan ik weer pijnvrij sporten , 3x voetballen en 2x intensieve personal training in de week . Klasse , Tobias !

Bart Jan Bosman , Houten 2015 

achillespees  

Na een bedrijfs ongeval in 2012 had ik last van mijn linker kuitspier en een lichte irritatie van de achillespees . Elke dag had ik pijn . Ontelbare behandelingen fysio . geen resultaat . Situatie uitzichtloos . Dit voorjaar bij Tobias geweest . Shockwave en specifieke oefeningen . Eindelijk pijn vermindering . Ook de specialist in het ziekenhuis was zeer enthousiast over de werkwijze van Tobias . Bedankt .

Fino Smit , Amstelveen 2015 

 

Nek en Schouderklachten 

Hallo Tobias . Nogmaals mijn hartelijke dank . Hierbij een stukje voor de website . Pijn in schouder en nek .Eerder behandeld door een fysiotherapeut zonder enig resultaat . Vervolgens foto's en een MRI scan laten maken  : verkalking in schouder en slijtage nek . De behandeling van de schouder had direkt een verbluffend resultaat . na een aantal behandelingen verdween de pijn in de schouder als sneeuw voor de zon ! De slijtage pijn van de nek bleef aanhouden . Tobias stelde voor om de nek ook eens te behandelen . Na de eerste behandeling twijfelde ik of ik wel door zou gaan . De pijn verergerde . Tobias zei ,dat dat vaker voorkwam . Inmiddels was ik wel wat pijn gewend en 'erger kan het niet worden '. vol goede moed ben ik verder gegaan . Na de derde behandeling had ik de moed bijna opgegeven , totdat de pijn langzaam maar zeker verdween . Ik ben nu GEHEEL PIJNVRIJ en kan me weer normaal bewegen . Wat fijn .

Madeleine Balk , Apeldoorn . mei 2015

Nekklachten 

Met Shockwave Cervicale Stenose klachten verminderen ?

In 2010 is middels een MRI vastgesteld ,dat ik een vernauwing van het wervelkanaal in mijn nek heb . Dit door slijtage van mijn nekwervels op niveau C5-C6 . Mijn klachten zijn : nekpijn ,uitstraling nar borst , schouder , arm en zelfs uitvals verschijnselen aan de linker arm . Volgens de neuro chirurg heb ik een 'nek van een oude man van 70 ' ( ik ben 45 ).Volgens hem was opereren de enige mogelijkheid . 

De pijn kwam en ging echter onregelmatig ( soms drie weken geen last wat pijn betreft ) . Tegen opereren zie ik erg tegenop - je komt wel heel erg dicht in de buurt van het ruggemerg .

Begin 2012 kwam ik in contact met Tobias met zijn Shockwave behandeling . Hij kon niets beloven , maar wonder boven wonder bleek de therapie aan te slaan . Na een aantal maanden verdwenen de klachten zelfs helemaal . Maandenlang geen pijn is een verademing . Helaas is mijn nek niet stabiel en openbaren de klachten weer na enige tijd  .; soms na een verkeerde beweging ( ik kan slecht naar boven kijken ) of soms dat ik echt een specifieke reden niet kan vinden . Door de therapie van Tobias ken ik periodes tot wel 5 maanden , dat ik pijnvrij ben . Zodra de klachten weer starten , weet hij ze met een aantal behandelingen weer langzaam te verminderen of zelfs te stoppen . Dit is met andere therapiëen waaronder manuele therapie niet mogelijk echter wel met de Shockwave van Tobias . In elk geval hoef ik tot nu toe , en we zijn inmiddels drie jaar verder , niet geopereerd te worden.

 Marcel Freij , Apeldoorn 2015

 

 

kalkschouder 

Jarenlang had ik schouder en nekklachten . Hiervoor werd ik behandeld door en manueel therapeut en osteopaat . Op een gegeven moment verergerden mijn schouderklachten aanzienlijk . Ik had veel pijn , was beperkt in mijn bewegingen en sliep zeer slecht . Foto's wezen uit ,dat ik een behoorlijke kalk afzetting in mijn schouder had . Op internet zocht ik naar informatie over eventuele behandelingen bij een orthopedisch chirurg . Ook kwam ik op de website van Tobias Meylink Shockwave terecht . Mijn huisarts vond het een goed idee deze therapie te proberen . Na de eerste behandelingen werd de pijn en bewegings beperking nog groter . Maar van lieverlee trad er verbetering op . Shockwave , oefentherapie en strikt volgen van zijn adviezen hebben toch geholpen . Na de 7e behandeling verminderden mijn klachten opeens heel snel  en niet lang daarna konden we de therapie staken . Ik heb geen pijn meer , kan goed slapen en er is een nog te verwaarlozen beperking . Het is een periode waarin ik behoorlijk heb moeten doorbijten . maar ik ben erg blij , dat Tobias mij zo goed geholpen heft .

Annelous Snoek , Apeldoorn , 2015 

kalkschouder 

7 jaar geleden had ik last van kalk in mijn schouder . Ben naar Tobias gegaan voor shockwave en er geen moment spijt van gehad . Na 3 maanden was mijn schouder helemaal pijn vrij en kon ik mijn werk als alt violist bij Het Gelders Orkest hervatten en heb nooit meer last van mijn schouder gehad . Daarna ben ik bij Tobias geweest vanwege een Mortons neuroom aan mijn rechtervoet.

Na 9 behandelingen was het resultaat spectaculair . De pijn is nagenoeg verdwenen . Daarbij komt , dat ik lang geleden mijn rechter grote teen in het gewricht had gebroken waardoor er artrose was ontstaan . Met als gevolg een flinke zwelling gedurende een groot aantal jaren . Maar ook deze is door de shockwave van Tobias danig geslonken .

Wouter van Ettingen , Apeldoorn 2015   

achilles pees 

Meer dan 15 jaar geleden ben ik gestopt met atletiek , voornamelijk door een slepende achillespees blessure . Ik heb van alles geprobeerd om er van af te komen . Echter zonder blijvend resultaat . De afgelopen jaren geprobeerd om voorzichtig weer te gaan hardlopen , maar elke keer kwam na verloop van tijd het probleem weer terug . Met als dieptepunt de Asselse 2 mijl begin oktober 2014 . Ik had beloofd mee te doen , dat heb ik gedaan en ook geweten . Het toeval wilde dat ik precies die week de website van Tobias zag en dacht , als het echt niet gaat , ga ik me daar laten behandelen in een laatste ( ultieme ) poging om er vanaf te komen . Vanaf begin oktober onder behandeling en nu , 4 maanden later , heb ik eindelijk weer het gevoel hoe het is om hard te kunnen lopen !! Zonder pijn en vooral ook zonder stijve en pijnlijke achilles pezen na afloop of in de dagen erna . Tobias gaf een heldere prognose en een eerlijk advies . Hij had er duidelijk al heel veel ervaring mee . Een strak regime en je moet er zelf echt wat voor over hebben . Dat is het dubbel en dwars waard geweest . Ik loop weer hard . Dank je wel , Tobias

Donald Hoogendorp , Apeldoorn , 2015 

knie 

Al meer dan een jaar had ik last aan mijn linker knie , na een val van een rotsblok . MRI had uitgewezen dat met een kijk operstie er wat aan gedaan kon worden . Maar mijn man had al eens een hele goede ervaring gehad bij Tobias en raadde mij aan shockwave te proberen . En wat een verademing , na 3 behandelingen loop ik weer als een kievit , stap ik niet als een bejaarde op mijn fiets en is de trap weer een eitje in plaats van een flinke horde . Tobias , dank je wel ! Hartelijke groet , Jettie Ouwehand , Apeldoorn , 2015 

 

nekslijtage

 Ik ben van 1938 , ga maar na hoe oud ik ben . In 2008 ben ik bij Tobias geweest voor een golfers arm en daarna een paar keer voor mijn linker schouder . Beide keren goed geholpen . Op een gegeven moment zei ik , dat ik al meer dan 20 jaar (!) last had van mijn nek . Ik kon nauwelijks nog draaien met mijn hoofd . Ontzettend lastig als je achterom moet kijken op de fiets of in de auto . Als ik mij 's nachts wilde omdraaien in bed naar mijn andere zijde , moest ik met beide handen mijn hoofd vast houden om het niet uit te schreeuwen van de pijn . Ontelbare keren fysiotherapie en manuele therapie gehad . Het verlichtte een paar dagen en dan had ik mijn oude klachten terug .  Op de röntgen foto was slijtage te zien . Volgens de therapeuten niets aan te doen . Ik was het na al die jaren meer dan zat . Duizenden euro's aan therapie uitgegeven ( via ziekenfonds ) . Op den duur toch maar voorzichtig aan Tobias gevraagd of hij me kon helpen . Dat heb ik geweten ! Na vier !!! behandelingen was ik pijnvrij en kon mijn nek fatsoenlijk draaien . 's Nachts geen pijn meer . Wat een weldaad . Maar nu komt het .... . Dit deed Tobias een jaar geleden en weet u ... ik kan nog steeds mijn nek goed draaien .

Ria Eysink , Deventer , 2014 

 

Knie artrose :

Almeer dan een half jaar heb ik erg veel pijn gehad aan mijn rechter knie . Ik kon een lange tijd niet sporten en had ook veel moeite met trappen ( vooral af )-lopen .Via via ben ik bij Tobias Meylink terecht gekomen . Na zes behandelingen , kon ik het sporten , badminton , weer oppakken . En trappen lopen ? Dat gaat nu zonder pijn .

Willem van der Werff , Apeldoorn , 2014 

Achillespees :

Anderhalf jaar heb ik vanwege een dubbele achillespees blessure niet meer  kunnen sporten . Hardlopen , Steps kon ik vergeten . Allerlei soorten therapieën ondergaan . Ik was ten einde raad . Vanwege mijn beroep als politie agente moet ik ook een sprintje kunnen trekken . Via ,via bij Shockwave Tobias Meylink terecht gekomen . Hij kon me na een echo meteen al gerust stellen . "Dit komt helemaal goed "zei hij . Zijn zelf verzekerdheid overdonderde mij . Wat kan hij wel wat een regiment therapeuten en artsen niet kunnen ? Dat heb ik geweten ! Met zijn unieke behandelconcept kon ik na 7 weken weer hardlopen . En nu kan ik ook mijn geliefde steplessen van een uur met high/low dance als warming up probleemloos volgen . Ik ben weer total back in business .Tobias 1000 maal bedankt ! You're the best !

Melanie Klaassen , Apeldoorn 2013

hielspoor in Cannes

Lig ik me nog lekker uit te rekken om vervolgens een kopje thee te gaan zetten . Ik wil uit bed stappen kon echter niet op mijn voet staan van de pijn . Doorlopen , dacht ik , dat gaat wel weer over . Maar niks ervan , het werd alleen maar erger . Foto's laten maken in het ziekenhuis . "Monsieur , vous avez une empreinte , een hielspoor . Dat is een langdurige kwestie , monsieur Zuidervaart . Nee toch . Wilde niet bij de pakken neer zitten . Toch maar mijn dagelijkse wandeling maken naar de Croisette in het centrum van Cannes voor mijn kopje koffie en een baguette .Een wandeling van 20 minuten . Ik was kapot toen ik er aan kwam . Moest met de taxi terug . Wat te doen . Googelen dan maar . Toen vond ik Tobias Meylink dé specialist op het gebied van Shockwave . Een afspraak gemaakt , vervolgens naar Nederland . Na een stuk of zes behandelingen was de pijn nagenoeg weg . Cést un miracle . Het lopen gaat weer uitstekend . Tobias tu est formidable .Begin maar een praktijk in Cannes ( ha,ha )

Willem Zuidervaart , Cannes , Frankrijk , januari 2013

hielspoor

Een week vóór mijn vakantie merkte ik dat ik last had van pijn in mijn hiel .De week hiervoor voelde ik al wat onder mijn hak bij het opstaan , maar dat verdween in de loop van de ochtend . De huisarts constateerde hielspoor . Contact en behandeling bij Shockwave Tobias Meylink na een tip van een collega. Met een behandeling  en een inleghakje op vakantie gegaan . Ik heb gewoon kunnen wandelen en heb geen last meer gehad . Wel adviezen opgevolgd en oefeningen gedaan . Hierbij dank voor de behandeling .

Leo olde Hanhof , Deventer , augustus 2012

achillespees

Dank zij mijn schoonmoeder ben ik eindelijk terecht gekomen bij Tobias met mijn achillespees klachten . Ruim 2 jaar heb ik niet kunnen hardlopen . In die periode ben ik bezig geweest met fysiotherapie en injecties . Ik was onder behandeling bij Papendal , toch het zogenaamde sport instituut bij uitstek (?) . Daar hebben ze ook shockwave . Helaas gaven ze daar aan dat shockwave niet zou helpen voor mijn klacht . Second opinion aangevraagd bij shockwave Tobias Meylink .Met echografie diagnostiek .

En ongelofelijk... Ik heb nu 6 behandelingen gehad en kon weer rustig het hardlopen opbouwen zonder klachten . Nu loop ik weer 3 x per week.Heerlijk !! Tobias bedankt !

Chantal Janssen , Arnhem , oktober 2012 .

 

achillespees en kalkhak

Hoi, ik kan weer golfen !

Geen meter kon ik meer lopen , maar dankzij de zes behandelingen SHOCKWAVE TOBIAS MEYLINK aan de achillespezen kan ik weer vlot 18 holes lopen .

Om in App waarderingen te spreken voor de gegeven behandelingen ; vijf sterren en sterk aan te bevelen voor iedereen die klachten heeft !

Tobias nog bedankt voor je vakkundige behandelingen .

Charles van Gool , Bosch en Duin ( gem Zeist ) april 2012

 

spierverkalking

Op 18 februari 2011 ben ik bij het skieën behoorlijk hard op mijn linker bovenbeen gevallen.de daarop volgende drie maanden leek alles weer aardig in orde en ik speelde weer een paar wedstrijdjes voetbal .Begin juni kreeg ik echter pijn in bovenbeen ,bil en rug . Via de huiarts een echo en een scan laten maken . Diagnose : een ingekapselde bloeding en verkalkte littekenweefsel.Traditionele fysio wist zich geen raad hiermee . Na wat googlewerk bij de praktijk van shockwave Tobias Meylink terechtgekomen . We waren beide onder de indruk : ik van de behandel methode , hij van de ernst van de blessure . Ik leerde van hem ,dat geduld een schone zaak was en dat je"  aan een rijdend wiel geen band kan plakken " ! Dus luisteren naar zijn advies en ondanks het feit dat ik nog steeds vreesde nooit meer te kunnen voetballen heb ik dat gedisciplineerd gedaan . Begin augustus shokwave tobias meylink concept gestart en nu eind februari begonnen met hardlopen en inmiddels , maart , de eerste wedstrijden gevoetbald . waanzinnig goed gevoel . Tobias bedankt . Hij is ouderwets " streng" , heeft alles in de gaten , maar vooral : volg zijn adviezen letterlijk op ! Dan komt het meestal goed .

Bernard Mulder , Voorst , april 2012

 

hielspoor ( resultaat sw Tobias Meylink na jaren )

Vanaf 2002 zeer veel pijn gehad in voet . Volgens orthopeed had ik hielspoor . Beugels aangemeten voor mijn voeten. Een injectie gehad . Geen effekt en ik kon nauwelijks lopen ,ook niet met podozolen .

In 2005 door Shockwave Tobias Meylink behandeld . Nu in 2012 , na al die jaren pijnvrij te zijn nog steeds geen terugval. Bedankt Tobias .

Liesbeth Sap-v Wijngaarden , Twello ,april 2012 

 

morton neuralgie

In februari kreeg ik last van mijn rechtervoet . Zeer pijnlijk met lopen . Ik wist niet wat het was en ben toen naar de voet pedicure gegaan . Die verwees me naar de podoloog . Die zooltjes hielpen wel wat , maar de pijn was niet over . Toen ben ik via een kennis aan het adres van Tobias Meylink Shockwave gekomen . Hij constateerde een morton neuralgie én hielspoor . Na negen behandelingen ben ik gelukkig weer pijnvrij en kan ik weer heerlijk wandelen .

Tobias nog bedankt !

Tiny Latta , Deventer ,2012

schouder

10 jaar geleden blesseerde ik mijn schouder bij het geven van een volleybal training. Een stekende pijnscheut tijdens een opslag serie ,daarna pijn in de schouder en bovenarm. Na veel bezoeken aan de huisarts en fysiotherapeut werd de pijn tijdelijk minder , maar bleef constant aanwezig , verergerde tijdens belasting . Het was niet meer mogelijk bovenhands op te slaan of te smashen . Dus einde volleybalsport .Ook bij het zwemmen borstcrawl , minder explosief werd de pijn in de schouder steeds meer voelbaar .Eén keer een cortisone spuit gehad , maar dat gaf twee weken verlichting .Daarna steeds vaker de stekende pijn , ook als ik 's morgens opstondwas de pijn al voelbaar . Toen de pijn ook tijdens de schoolslag hinderlijk werd ben ik op het internet gaan zoeken en kwam uit bij Shockwave Tobias Meylink in Twello . Door middel van een echo werd door Tobias gekeken waar het probleem vandaan kwam, bleek vocht rondom de pezen en wat kalk afzetting. Na 2 behandelingen was de pijn in rust weg en na de 4e behandeling had ik tijdens het zwemmen ook geen problemen meer. Gebruik weer dagelijks de roeitrainer . Na de 6e behandeling op advies van Tobias gestopt met de behandelingen .

Natuurlijk is het afwachten of de pijn terugkeert , maar het geeft een goed gevoel dat de pijn bij belasten ook weg is .

Tobias is nogal een druk doenerig baasje , daar moet je wel even doorheen kijken .

Anton van Noort , Diepenveen , 2012

 achillespees

Ik kreeg in januari 2011 spontaan een achillespees blessure .Eerst fysiotherapie gehad met achteraf verkeerde oefeningen . Doorgestuurd naar een podoloog , die podozolen heeft aangemeten . Het ging wel wat beter , maar de pijn bleef aanwezig . Tot ik een artikel las van shockwave Tobias Meylink . Dit moet de oplossing zijn , dacht ik . Ondertussen was ik al 8 maanden verder en liep nog steeds met pijn , waardoor ik al die tijd niet kon sporten .

Tobias heeft mij 10 behandelingen met shockwave en een uitgekiend oefenprogramma gegeven . Geweldig , de pijn was weg en met nog wat oefenen op de loopband van de sportschool ABC , kan ik me nu weer helemaal storten op wandelen en sporten . Bedankt Tobias , ook namens Jan , mijn echtgenoot ( die ook na een paar behandelingen helemaal van de pijn aan zijn kalkhiel af is .

Janneke en Jan Fidder , Apeldoorn , 2012

 

  sport  

Mijn hele leven doe ik al aan sport . In alle soorten en maten . De laatste tijd : fanatiek hardlopen . Had me al ingeschreven voor de Amsterdam marathon . Een paar weken ervoor : acute achillespees pijn . Kon niet meer lopen . Tobias gebeld , kon direkt komen . middels echo diagnose bevestigd . Eerste wat hij zei , dat ik de marathon wel kon vergeten . Hij wilde mij wel behandelen als ik me volledig aan zijn concept onderwierp , anders kon ik wel thuis blijven . Shockwave en oefentraject met uiterste discipline en motivatie , niet in het minst van Tobias zelf .Net op het nippertje voor de marathon 100 procent belastbaar . Ongelofelijk , wat een tovenaar . Wedstrijd in een pr van 4:06:24 probleemloos uitgelopen . Als dank een foto met medaille . Wat was ik gelukkig . Tobias bedankt .

Theo Hafkamp , Twello 

 peesontsteking

Al meer dan een half jaar had ik last van een pijnlijke voet . Ik kon er nauwelijks op staan en lopen . fysiotherapie en specialist wisten er geen raad mee . Ben uit eindelijk bij tobias meylink shockwave therapie terecht gekomen . Middels zijn echo opname bleek er een pees schede ontsteking aan de binnenkant van mijn voet te zijn . Na zes weken van intensief behandelen en opvolgen van zijn adviezen - "en denk erom , dat je die opvolgt "- ben ik van mijn pijnklachten verlost . Heerlijk weer onbezorgd lopen . Ik kan iedereen zijn therapie aanraden .

Hermien van Dam , Warnsveld , 2011      

   

 

 

Topsport:  De behandelmethode van Tobias was - en is - voor mij een onmisbare schakel in het herstel van een langdurige slepende achillespees blessure. Door een rigoreuze aanpak met shockwave concept Tobias Meylink; en een bij behorend trainings programma ben ik nu weer volledig belastbaar en durf ik ook weer te gaan! Daarnaast is af en toe een preventieve behandeling onmisbaar, al is het alleen voor het zelfvertrouwen. Een prettig punt in de behandeling is, dat Tobias er niet om heen draait: discipline en pas met wedstrijden beginnen als je op en top fit bent. En dat is zo! Simon Beemsterboer, atleet, 6e plaats NK Marathon 2008, top tien marathon atleet. Apeldoorn, 2010

Hielspoor :

Kon bijna niet meer lopen door hielspoor , na vier weken sprong ik weer als vanouds.Dankjewel Tobias,Tjakka...!!

Emille Ratelband,2011

Fracturen Volgens de huisarts had ik de 11e maart jl mijn voet gekneusd na een val van de fiets. Bleef echter veel last houden. Röntgen foto laten maken. Uit de opname bleek echter dat ik twee middenvoetsbeentjes in mijn linker voet had gebroken. Ik kreeg geen gips en men adviseerde mij stevige schoenen aan te doen. Verder kon mij niets voor mij betekenen. Via een kennis kwam ik terecht bij Tobias Meylink, shockwave specialist. Na zijn echo heeft hij mijn voet ingetaped en ik moest met krukken lopen. De dag erna zijn we met focus shockwave behandeling begonnen. Dankzij de intensieve shockwave behandeling is de fractuur snel geheeld. Zes weken daarna kon ik gewoon weer normaal lopen. Tobias bedankt voor de shockwave therapie en verdere begeleiding. Dinie Oostenbrugge- ten Voorde Apeldoorn2009

 

Schouders Na enkele jaren last van de schouders gehad te hebben, ben ik naar mijn huisarts gegaan. Last had ik het meest van mijn rechter schouder, bij het omhoog tillen, fietsen van langere afstanden en het bijna niet meer kunnen liggen op deze schouder. Diagnose: onsteking in de schouders, gevolgd door een injectie met cortisone. De ontsteking kwam echter regelmatig terug. Na een lange periode van fysiotherapie, manuele therapie, diverse injecties toch maar foto’s laten maken in het ziekenhuis. Wat bleek: kalkschouders. Weer een injectie en uit eindelijk waren er twee opties-mee leren leven of opereren. Na zoeken op internet en overleg met mijn -positieve-huisarts heb ik contact gezocht met Tobias Meylink in Twello. Na enkele behandelingen werden de klachten al minder. Nu na een jaar ben ik klachtenvrij en kan weer van alles doen met mijn schouders.Tobias bedankt! Gerrie Roes, Terborg 2009

 

Schouders drie en half jaar geleden blesseerde ik mijn rechter schouder via een smash tijdens squashen. Deze blessure ging niet over. Via doktoren en fysiotherapeuten is in het ziekenhuis uiteindelijk mbv een scan verkalking geconstateerd, wat niet gebruikelijk is voor een sporter van 27 jaar. Hoe zo iets ontstaat, blijft voor de beste doktoren vaak een raadsel. Maar dat maakte me ook niet uit, zolang je er maar weer vanaf kan komen.... Ik heb ongeveer een half jaar intensieve therapie gehad, maar dat wilde niet baten. Een operatie werd me afgeraden, omdat mijn schouder niet dusdanig slecht was. Een operatie zou meer klachten kunnen veroorzaken dan dat het zou verhelpen. Ik heb mij daar toen maar bij neergelegd in de hoop dat het misschien spontaan zou overgaan. Niet dus! Het werd alleen maar slechter en mijn linker schouder begon dezelfde kwalen te vertonen. Sport wat de lust van mijn; leven is werd steeds beperkter. Ook slapen op mijn zij was pijnlijk. Uiteindelijk liep ik alleen nog een beetje hard en deed wat gecontroleerd aan fitness. Het frustreerde me mateloos (mijn vriendin kan dat beamen !?...) Via een tip van mijn collega die met shockwave goed geholpen was, heb ik besloten SHOCKWAVE therapie bij Tobias Meylink te proberen. De eerste behandelingen sloegen nog niet echt aan, maar na verloop van tijd zag je de verkalking wat slinken en was ik weer in staat mijn arm beter te bewegen. Vanaf dat moment hebben we Shockwave gecombineerd met oefeningen en veel zwemmen. Het vertrouwen in mijn schouder groeide met de dag en onlangs heb ik mijn eerste partijtjes squash weer; pijnloos gespeeld. Ik had mezelf voorgenomen dat wanneer shockwave niet zou helpen ik me zou laten opereren. Shockwave bij Tobias Meylink kwam dus net op tijd! Sander Oosterink, Zelhem, 28-07-2008

 

Schouders Na ongeveer een half jaar schouderklachten;- voornamelijk rechts-, met name bij het werken achter de computer en het niet goed op mijn schouders kunnen liggen bij het slapen, ben ik naar mijn huisarts gegaan. Deze adviseerde me een echo en schouder opnames te laten maken; wat ik vervolgens heb laten doen. Door middel deze opnames werden; ‘zeer grote en kleinere verkalkingen;’’ in beide schouders gediagnosticeerd. Ik bezocht inmiddels een fysiotherapeut in Alkmaar, maar deze kon niet veel voor mij doen. Als eerste werd geadviseerd te zorgen voor een goede werk plek (wat inmiddels al was geregeld), maar zonder sterke pijnstillers kon ik bijna niet meer werken. Als therapie werden drie mogelijkheden genoemd. Als eerste injecties, en bij geen resultaat uit eindelijk een operatieve ingreep. als derde mogelijkheid een nieuwe therapie met ;schokgolven ;,waar nog weinig van bekend was. Injecties en zeker een operatie waren voor mij geen optie. Ik had inmiddels iets gelezen over ;shockwave therapie ;. Na verder zoeken op internet en advies vanuit de afdeling patienten voorlichting van het; Amsterdams Medisch Centrum kwam de shockwave therapie praktijk van dhr Tobias Meylink in Twello als eerste naar voren. Na een telefoontje en een korte uiteenzetting van mijn klachten werd snel een afspraak gemaakt voor een intake en gezien de afstand meteen voor de eerste behandeling. Nu na acht behandelingen aan mijn rechter schouder kan ik weer gewoon (met voldoende korte pauzes ), zonder pijnstillers mijn werk achter de computer doen en kan ik ook weer op mijn rechter schouder liggen bij het slapen. Voor mijn linkerschouder moet ik nog een keer worden behandeld. Ook hier zie ik het eindresultaat positief tegemoet. Liesbeth Huisman, Alkmaar, januari 2008

 

Schouders -Ik had al jaren klachten van mijn linker schouder, minder mobiel, zeer pijnlijk, veel pijnstillers geslikt, die niks hielpen, cortisone injecties, ook die sloegen niet altijd aan.Daarna begon ook mijn rechter schouder,ik was radeloos, ik kon niet liggen, lopen, fietsen, autorijden etc. Uit foto’s bleek dat het om zgn. kalkschouders ging.Ik heb alle trajecten verder doorlopen, fysiotherapie, manuele therapie, chiropractie en osteopathie,met weinig tot geen resultaat.Uiteindelijk in beide schouders weer injecties,tot dat er geen keuze was als operatie, maar na verschillende forums op internet te hebben nageplozen, werd het beeld niet positiever. uiteindelijk via internet; bij shockwave terecht gekomen en ik heb de praktijk van Tobias Meylink juist uitgezocht, omdat hij tevens met echografie werkt en er veel ervaring in heeft.Hij kan dus precies zien waar de kalk zit en wat hij daartegen moet doen.Dit had ik veel eerder moeten doen.Ik had na acht behandelingen al veel minder pijn en de bewegelijkheid begon weer toe te nemen.Na twaalf; behandelingen nagenoeg klachtenvrij. Ik kan weer slapen, fietsen, autorijden, sporten, maar ook de simpele dingen zoals haren wassen, mijzelf aan-en uitkleden. De mobiliteit komt ook weer terugal is dat nog veel oefenen, maar dat kan ook niet anders, al met al; jaren mijn armen niet goed kunnen gebruiken. Ik ben SUPERBLIJ met dit resultaat. Tobias hartstikke bedankt !Anney Veenhof, ‘s-Heerenberg, december 2007

 

Hielspoor- ik kon geen hele dagen op mijn voeten staan en dreigde in de WAO te raken. Ik heb een zwaar staand beroep. Na de shockwave behandelingen van Tobias Meylink ben ik vrijwel klachtenvrij en kan weer ontspannen mijn beroep uit oefenen. Arend Jan Regterschot, Twello, 2007

 

Hielspoor- De shockwave behandeling heeft mij voor meer dan 90% van de klachten afgeholpen. Ik kon anderhalf jaar nog geen schoen aan hebben, laat staan er op lopen. Ik had erg veel pijn. Nu, na enkele behandelingen kan ik weer alle schoenen aan en loop weer als een kievit, zonder pijn. Joke Roenhorst-Jansen, Warnsveld

 

Hielspoor- Ik had al een jaar klachten van hielspoor.Podo zooltjes-nachtspalken-pijnstillers- het hielp allemaal niets. Na acht behandelingen shockwave van Tobias ben ik pijnvrij en loop weer als vanouds. Willemien Otten, Bathmen, 2007

 

Schouder In 2006 toenemende schouderklachten.Bewegen van de armen zeer pijnlijk. Tillen ging niet meer. massage en warmte behandeling bij de fysiotherapeut hielpen niet. Na 7 behandelingen shockwave bij Dhr Meylink goede resultaten.Armen weer achter op de rug. Kan de haren weer goed wassen. Nagenoeg pijnvrij. beweeglijkheid weer ok. Jan Lievestro, 78 jr, Zutphen 2007

 

Hielspoor- Het was een lange en pijnlijke weg,maar als je volhoudt, dan ben je uiteindelijk je eigen winnaar. Beide voeten hielspoor en wat een pijn. Moeite met opstaan,lopen. Na een aantal behandelingen doe ik weer dingen, die ik; lang niet meer heb kunnen doen.Wandelen met de hond. Twee trappen op naar de zolder, winkelen ! Bedankt Tobias. Bedankt dat ik bij je techt kon voor je shockwave therapie. Rosaline Kuipers, Deventer 2007

 

Schouder- Na jaren van pijnlijke klachten en lijden zonder uitzicht op herstel, maar weer eens naar de huisarts gegaan, die me naar de orthopeed van het Spittaal verwees. Daar was een van de opties: opereren of.....Shockwave fysiotherapie. Maar daar wist hij nog weinig van af. Daarom vroeg hij me ook om de resultaten bij hem terug te melden. Na enkele behandelingen werd het resultaat al duidelijk merkbaar en werd het geen lijdensweg meer om een T-shirt aan te trekken. Kortom een fantastisch resultaat, geen klachten meer. Tobias bedankt ! Onno Draaisma, Zutphen. 2007

 

Schouder- Ik, Cor de Wild, heb heel veel aan de behandeling met shockwave therapie. Voor ik er aan begon gebruikte ik 6 pijnstillers - extra sterk - per dag ! Nu nog niet een per dag. Ik had pijn aan beide schouders. ‘s morgens sta ik nu zonder pijn op uit bed-ideaal ! Ik kan mijn beide armen nu weer geheel gebruiken, zonder tegenstand. Cor de Wild, Zutphen.

 

Tennis elleboog -; na jarenlast van mijn elleboog-vele behandelingen later - spuiten, pillen enfysio kwam ik via ; Bob; in aanraking met shockwave therapie van Tobias Meylink. Na 6 behandelingen ben ik zo goed als pijn vrij. Bedankt. Marcel van der Leur, Ugchelen.