Image
Image
Image 

 

 

 

Voor welke klachten helpt shockwave het best? 

Shockwave is een van de jongste ontwikkelingen om geblesseerd weefsel op een natuurlijke manier snel te genezen. Onderzoek naar effekten op andere aandoeningen is in volle gang. We behandelen alleen dié aandoeningen, waarvan wetenschappelijk is bewezen, dat shockwave daadwerkelijk haar waarde heeft bewezen. Scorings percentages van 70 tot 80 % zijn eerder regel dan uitzondering, ook bij dié aandoeningen, waar andere therapieën tekort schieten. 


hiel.jpg
1. HIELSPOOR 
U hebt last van hielspoor ofwel fascitis plantaris. Het is een vervelende zeurende en soms stekende pijn onder aan de hak. De klachten ontstaan in 95 % van de gevallen door overbelasting van de peesplaat. Meestal is door middel van onze echo opnamen een verdikking te zien van de aanhechting van de peesplaat bij de hak. In veel gevallen zien we ook een kalk of bot spoortje in het verloop van diezelfde aanhechting. Daar voelt u ook de drukpijn. Probeer het maar eens! 
Symptomen kunnen zijn: nachtelijke stekende pijn, ochtend pijn, startpijn bij opstaan, pijn na langere tijd lopen of staan, pijn tijdens langere tijd autorijden. En heel typisch:, u gaat op uw voorvoet lopen om de pijn te vermijden. Hielspoor is een niet zichtbare aandoening, die door uw omgeving lang niet altijd begrepen wordt. De klacht veroorzaakt een niet te onderschatten inbreuk op alle belaste activiteiten in het dagelijks leven en daarmee op uw sociale leven. Tennissen, hardlopen, wandelen, shoppen, dansen etc is er niet meer bij.
Tot voor enkele jaren was er geen standaard effektieve manier om van uw hielspoor af te komen. Soms gaat de klacht binnen zes weken vanzelf over.
Duurt het langer dan moet u hulp zoeken. Patienten, die zich bij mij aanmelden zijn vaak eerst bij een podoloog geweest, omdat de meeste artsen, die niet van het bestaan van shockwave op de hoogte zijn uit gemakzucht maar in eerste instantie een zooltje laten aanmeten. Die kosten u al gauw 200,- euro. En als u één millimeter een stap over de drempel hebt gezet bij de podoloog , dan krijgt u sowieso een zooltje aangemeten . 90% van mijn patiënten met hielspoor zijn eerst bij een podoloog geweest . Het heeft geen snars geholpen en u bent uw 200 euro kwijt . Mijn constatering is zelfs , dat podo zooltjes voor hielspoor in de categorie 'kwakzalverij 'geplaatst kunnen worden en de meeste huisartsen doen daar vrolijk aan mee . Het kost hen toch niets . En u hebt nog steeds pijnklachten. Tot overmaat van ramp gaan podologen en podotherapeuten óók shockwave toepassen . Dat is hetzelfde als het bouwen van een huis op drijfzand ! 
 
 
arts.jpg
2. Langdurige schouderklachten, met of zonder kalk afzetting op pezen of kapsels.
Meestal zijn de symptomen: nachtelijke pijn. U kunt niet op de schouder liggen. De pijn is vermoeiend , zeurderig. Soms schietende en verlammende pijn bij het heffen van de arm boven schouder niveau. Jas aantrekken, kleren boven uw hoofd uittrekken, de hand achter op de rug brengen is soms onmogelijk. Haren wassen en bijna alle reikende arm bewegingen zijn pijnlijk.
De meeste patienten, die bij ons komen hebben al een lang traject van medicatie, injecties en langdurige fysiotherapie achter de rug. In het begin wordt u wijs gemaakt, dat u een “slijmbeurs ontsteking“ hebt. We kunnen u dit toevertrouwen: ”slijmbeurs ontstekingen in de schouder bij bovenstaande klachten komen nauwelijks voor“. Er zijn radiologen, die wekelijks tientallen schouders moeten beoordelen, die verrassend opkijken als ze eens een keer een slijmbeurs verdikking waarnemen!
In de meeste gevallen is er sprake van een “impignement“ ofwel inklemming van een van de kapselspanners van uw schouder. In het ergste geval kan er sprake zijn van een “ruptuur“ ofwel scheur in het kapsel. Bij ons wordt in de praktijk eerst zorgvuldig bekeken, ook weer met behulp van eigen echo opnamen, of uw schouder in aanmerking komt voor behandeling. Is dit het geval dan stellen wij u voor het behandel traject in te gaan.
U wordt met shockwave en parallel met specifieke oefentherapie volgens de nieuwste trends behandeld. Houdt er rekening mee, dat shockwave geen tovertherapie is. Uw discipline bij het volgen van het oefen programma en het opvolgen van onze adviezen is van groot belang. Het kan maanden duren voor u van uw klachten af bent. Maar dat is zeker de moeite waard als u daarmee een operatie kunt voorkomen. Ons succes percentage bij behandeling van deze schouders is ongeveer 60%. Bij 20% procent is er sprake van acceptatie van de beperkte winst, die we behaald hebben. De resterende 20 % gaat terecht en met de wetenschap alles geprobeerd te hebben richting orthopeed.
 
Artikel Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde
29 december 2007
LET OP : Shockwave resultaten zijn ivm met de jonge ontwikkeling ervan niet in het onderzoek betrokken
 
"geen van de toegepaste behandelingen bij chronische schouderklachten is overtuigend bewezen " . Dat concluderen drie medici na bestudering van een groot aantal internationale studies .
 
Klachten aan de schouder vormen in ons land een van de meest voorkomende aandoeningen van het bewegings apparaat . Vooral mensen rond het 50e levensjaar hebben er last van . De helft van de patienten heeft na een half jaar nog klachten en 40% na een jaar .
De huidige standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap schrijft voor dat de patient eerst rust houdt . Vervolgens kunnen arts en patient stapsgewijs proberen de klachten en pijn te bestrijden met eerst ontstekings remmende pijnstillers ( NSAID's , ibuprofen en diclovenac . Dan een corticosteroïdeninjectie en tot slot fysiotherapie .
Drie artsen bestudeerden alle internationale studies over de  werkzaamheid van oefentherapie , manule therapie , injecties en acupunctuur bij schouderklachten .
Ze constateren dat er hooguit beperkt bewijs is voor de effectiviteit van NSAID's bij schouderklachten .
EEn injectie met corticosteroiden heeft wel meer herstellende patienten als resultaat , maar op lange termijn blijkt het effect nihil (!)
 Oefentherapie en manuele therapie blijken evenmin bewezen (!!)
Bij schouderklachten lijkt het dus raadzaam om eerst af te wachten . De vervolgstappen van het NHG kunnen nuttig zijn , maar hoeven volgens de artsen niet per se in die volgorde of omvang plaats te vinden . 
Opmerking van Tobias Meylink .
De meeste  patienten , die ik met shockwave behandeld heb , zijn na een jaar nog steeds klachten vrij . Dit na persoonlijk telefonisch contact met de patienten een jaar na afsluiting van de behandeling . Dus .....
 
 
elleboog.jpg

3. Jumpersknee
Pijn vlak onder de knieschijf op de kniepees. Op de knie zitten is bijna onmogelijk. De knie is niet gezwollen. Op onze echo is de blessure goed te zien. soms zit er kleine kalk haardjes in de pees. Vooral sporters, die veel moeten afzetten en springen – volleybal, handbal, basketbal – hebben er bij deze aandoening behoorlijk last van.
 
4. Achillespees blessures
Deze klachten komen zowel eenzijdig als gelijktijdig links en rechts voor. Goed herkenbaar van buiten is de drukgevoelige verdikking in het middelste deel van de achillespees. Het is de dikste en sterkste pees van ons lichaam. Echter na het dertigste levensjaar verdwijnt de doorbloeding in dat middelste gedeelte aanzienlijk. Deze plek is het meest vatbaar voor over belasting. Vooral runners en voetballers kunnen er over mee praten.
Wat andere gangbare therapieën niet kunnen, dat kan shockwave wel! Shockwave bereikt met zijn intensieve trillingen het inwendige van de pees, waar de schade ook herstelt moet worden. Gecombineerd met een uitgekiend oefen programma kunnen wij hopeloze sporters weer hun favoriete sport laten beoefenen. Maar een ding is zeker: ‘uw klacht is in de meeste gevallen geleidelijk ontstaan en zal ook weer met gediscplineerde inspanning van uw kant en met shockwave geleidelijk weer geheel herstellen‘.
 
5. Nek slijtage en Knie slijtage ( artrose ) 
In de wandelgangen wordt artrose ook wel slijtage genoemd . Wie heeft er niet van gehoord ! Als u over dit onderwerp op internet surft , bent u verscheidene dagen bezig om er kennis van te nemen .
Het woord  'slijtage' duidt er al op : , hier is weinig aan te doen ' ! Over en sluiten en maar wachten op het moment , dat een nieuwe knie prothese geplaatst moet worden of een andere ingrijpende operatie toegepast moet worden . Of u bent veroordeeld tot levenslange 'gezellige  ' massages ( peperduur voor de zorg en uw premie )
Maar mijn ervaring is , dat het aan slijtage onderheven pijnlijke gewricht opgeknapt kan worden door Shockwave concept Tobias Meylink !
Ik behandel met redelijk succes artrose aan knieen en aan de nek .
Nek artrose
Ik heb er zo nu en dan ook last van . Moeite met omdraaien . De nek zit soms wel eens vast . Heb je toevallig water in je oren ( na het zwemmen ) dan schrik je een ongeluk van het 'knarsen en kraken ' . Maar ja ik ben van 1951 . Een goed hoofdkussen is ontzettend belangrijk , anders word je elke ochtend met een stijve nek wakker . Vergevorderde nek slijtage kan mede een oorzaak zijn van oorsuizen op latere leeftijd . De uiterste leeftijds grens , dat ik patiënten behandel is 70 jaar . 
Knie slijtage artrose 
De knie moet nog wel redelijk belast kunnen worden wil shockwave effekt hebben . Hoe ernstiger de pijnklachten des te moeilijker wordt het herstel . Maar dat is logisch . Wees er dus op tijd bij . Voorwaarde voor behandelen is ,dat u nog zonder hulpmiddelen loopt zoals een rollator of elleboogskrukken .
Ik behandel mijzelf ook als het nodig is . Gevolg : ik kan nog moeiteloos een fikse partij tennis spelen van twee uur . 
Artrose is een degeneratie proces van het kraakbeen . Daar kan shockwave niets aan veranderen ( Wetenschappers zijn al een eind op weg met Lubricine )
Maar het klachten proces wordt ook ondersteund door aftakeling van kapsels , banden en spieren . En daar kan Shockwave Tobias Meylink wel een positieve verandering in laten plaatsvinden . Klassieke fysiotherapie en massage helpen niet !
Shockwave dringt met zijn hoog energetische geluids trillingen door tot in de kern van kapsels en banden . Het werkt daar weefsel herstellend . Het sponsachtige slecht doorbloedde kapsel wordt steviger en stabieler . U gaat daardoor beter en met minder pijn bewegen en belasten . Mooi toch ?
 
 6. SLIJMBEURS ONTSTEKING VAN DE HEUP
 
 Ik heb al honderden heupklachten met succes behandeld . Zelden heb ik op mijn echo een slijmbeurs kunnen ontdekken . Het is hetzelfde verhaal als de zogenaamde slijmbeurs ontsteking van de schouder . Het is meestal een gemaks diagnose van uw arts , die er in de meeste gevallen niets mee kan , omdat het eenvoudig géén slijmbeurs ontsteking is, maar een irritatie van de pees die aan de buitenkant van de heup aanhecht . Ook hier weer is er sprake van een vervelende doordringende pijn aan de achterkant van de 'knobbel ' van de heup . Druk daar maar eens op en u weet wat ik bedoel . 
Symptomen : drukpijn , pijn bij lopen soms al na 5 minuten . Loop je langer met de pijn , dan gaat u 'schommelen '. lang staan is niet te doen . 'sNachts op de heup liggen is zeer pijnlijk . Uw heup is verder redelijk lenig . Traplopen is pijnlijk , voetje voor voetje gaat nog , maar houd niet over .
De klacht komt het meest bij vrouwen voor vanwege de anatomie van het bekken . Vrouwen met staande beroepen zijn het meest de klos .
De klacht komt meestal aan beide kanten tegelijk voor . Tobias Meylink Shockwave Concept heeft in 90% van de gevallen succes .